Kerepek bayam brazil petik depan rumah 📷
Sedap buat kudap2..
BAHAN-BAHAN
5 sudu tepung bestari original
1 sudu tepung bestari pedas
2 sudu tepung jagung
2 sudu tepung beras
1 sudu rempah kari
CARA PENYEDIAAN
Gaul sebati bahan di atas
Cuci bersih daun bayam(ambil daun sahaja).
Taburkan campuran tepung diatas td sehingga sekata.
Goreng dalam minyak panas
*Sy x letak garam sebab tepung dah cukup masin
*Sy x guna telur sebab klu pakai telur kerepek berminyak sgt & kerangupan x kekal lama
*Gandakan bahan campuran tepung jika nk buat banyak
Tambahan : sebab ramai yg bertanya xyah campur air ke campuran tepung tu, ye xyah campur air. In shaa allah lekat je tepung tu sebab lepas basuh daun bayam kita terus taburkan tepung. Pastu ratakan bg semua kene tepung tu ye baru goreng dalam minyak panas.
Memang rangup. Simpan dalam bekas kedap udara. Tahan lama.
Kalau nak buat jualan ke apa guna resepi ni silakan.
No comments:
Post a Comment