☘️2 cawan tepung gandum
☘️3 biji telor
☘️2 1/2 cawan air
☘️1/2 cawan santan
☘️1 sdt garam
☘️4 sdb minyak makan
☘️7 helai daun pandan
☘️Inti kelapa☘️
☘️1 biji kelapa parut yang kulit masih hijau (putih sahaja)
☘️1 cawan gula merah
☘️1 1/2 cawan air
☘️1 cawan gula pasir boleh kurangkan jika x suka manis
☘️Secubit garam
☘️2 helai daun pandan
☘️1 sudu tepung Gandum. Masak semua sekali hingga agak kering & pecah minyak
Cara2
☘️Blendkan daun pandan + air hingga halus & tapis
☘️Satukan semua bahan dalam blender
☘️Panaskan kuali atas api kecil
☘️Tuangkan adunan atas kuali yg telah disapukan dgn sedikit minyak dan ratakan
☘️Bila nampak keliling adunan dah kering angkat dan masukkan inti kelapa td dan gulung.
☘️Ulang prosedur smpi habis ya.
No comments:
Post a Comment