Gerhana Bulan biskut legend..dah lebih 10 thn x buat...tahun ni baru buat.
Resepi
3 cwn planta (baru dpt rasa asli)
2 cwn gula halus
2 biji kuning telur
2 sudu teh vanila
4 cwn tpg jagung
1/2 cwn tpg kastard
6 cwn tpg gandum
1/2 cwn susu tpg
Serbuk koko secukupnya
Pukul planta dan gula hingga kembang..masukkan telur, vanila dan susu tpg..uli sebati masukkan tpg jagung, tpg kastard dan tpg gandum. Uli lembut sampai tak melekat kat tangan.
Bahagi adunan 2 bahagian. 1 bahagian letak serbuk koko dan uli sebati. Canai adunan mcm dlm gambar dan tekan dlm acuan potong guna benang kasar.
Bakar suhu 170c selama 15-20 min.
Credit : Rosnah Harun
No comments:
Post a Comment