Bahan2nya:
HATI LEMBU di lumur dgn kunyit& garam, then goreng
( Bahan kisar)
Cili kering
Bawang Besar 1 biji
Bawang putih 3 ulas
halia 1inci
( Bahan sangai & dikisar kering )
Ketumbar 1sudu besar
Jintan Manis 1/2 sudu besar
Jintan Putih 1/2 sudu besar
(bahan sampingan)
Bawang holand
Lada merah
Kacang Boncis /kcng pnjang
kicap manis
sos tiram
garam
gula
Cara memasaknya:
1) Masukkan minyak. Tumis bahan kisar & bahan sangai td..
2) dh agak garing, masukkan kicap manis, sos tiram, garam sikittt je, gula..
3) Masukkan hati lembu yg dh digoreng td
4) Masukkan bawang holand , kacang boncis & Lada merah.. Kacau2 dahh siappp😋😋
No comments:
Post a Comment