"ASSALAMUALAIKUM; Tuan-tuan,puan-puan,rakan-rakan sekelian boleh mendapatkan produk istimewa CNI di mana-mana cawangan dan stokis CNI di seluruh Malaysia dengan menggunakan nombor keahlian ini 1436554 atau HUBUNGI : 013-8546275. Terima Kasih."

Tuesday, March 26, 2024

Singgang Ikan



Bahan-Bahan:

5 potong ikan xkira Jeni's 

1/4 inci lengkuas dihiris nipis

1 inci kunyit hidup dihiris nipis

1 sudu teh serbuk kunyit

2 ulas bawang merah dihiris nipis

1 ulas bawang putih dihiris nipis

3 keping asam gelugor

3 biji cili padi- diketuk

5 biji bendi

garam dan gula secukupnya

air secukupnya

Cara Memasak:

1. Masukkan air ke dalam periuk secukupnya. Didihkan air.

2. Apabila air telah mendidih, masukkan hirisan bawang putih, bawang merah, kunyit, serbuk kunyit dan lengkuas dalam periuk.

3. Kemudian, masukkan pula ikan aya, asam gelugor, cili padi dan bendi. Biarkan mendidih seketika.

4. Masukkan garam dan gula secukupnya. Siap untuk dihidang bersama nasi putih.

*Let's Cooking 🥰*

No comments: