Alhamdulillah❤️
Talam gula merah..
Lemak lembut, sedap.
Lapisan bwh
1 cwn gula merah#
1/2 cwn gula pasir#
2 cwn air#
2 cwn tpg gandum
2 sudu besar tpg ubi
3 cwn air
Sedikit air kapur
Masakkan bhn yg bertanda smpi larut & sejukkan,kemudian bancuh dgn tpg td smpi sebati dn tapiskan...panaskan pengukus terlebih dahulu,loyang sapu dgn sedikit minyak supaya x melekat...kukuskan lapisan bwh td dlm 20minit kalau ada air atas permukaan kuih tu lapkan dgn tisu secara perlahan kemudian gariskan dgn garpu...
Lapisan Atas
3cwn santan
1 cwn tpg gandum
Sedikit garam(sy guna garam halus 2 sudu KFC)
Campurkan semua bhn td & kacau,kemudian tapiskan,masukkan diatas lapisan bwh td kukus lg 20minit ataupun smpi masak...
Selamat mencuba
No comments:
Post a Comment