"ASSALAMUALAIKUM; Tuan-tuan,puan-puan,rakan-rakan sekelian boleh mendapatkan produk istimewa CNI di mana-mana cawangan dan stokis CNI di seluruh Malaysia dengan menggunakan nombor keahlian ini 1436554 atau HUBUNGI : 013-8546275. Terima Kasih."

Sunday, April 7, 2024

RESEPI SIRA LABU



Pestaim buat sira labu ni, selalunya cari kat tempat kenduri je hihihi. Senang je buat benda alah ni. 
Orang tua cakap jangan makan nanti sakit-sakit badan. Tak kira dah kalau tekak rasa nak makan kita makan je lepas tu tanggung sendiri ahakkss.
Ni haa resepi dia main campak-campak je rupanya.
Buah labu - dipotong dan bersihkan
Kapur makan
Nisan @ gula melaka
Garam
Sedikit air
Sedikit gula
Daun pandan
Mula-mula potong labu ikut la bentuk camane yang kita suka dan bersihkan.
Rendam labu ngan kapur makan selama 30 minit. Lepas tu cuci bersih. Rendam ngan air kapur tu sebab tak nak nanti labu tu terlalu lembik.
Lepas tu masukkan dalam periuk masukkan je garam,gula pasir, gula melaka, daun pandan dan sedikit air. Ada orang tak letak air dah tapi shima letak sikit. Shima tak letak daun pandan sebab takde stok hihihi.
Masak la sampai labu tu empuk elok dan bleh makan dah.
Aduhhhhh tengah taip ni pun dah meleleh air liur weiii 


No comments: