Saya suka memancing udg. Dpt udg balik asing2 kn ikut saiz. Yg kecik2 khas buat penambah rencah dlm masakkan @ utk dibuat sambal.
Arini teringin mkn sambal udg cili padi vs petai. Ada lauk camni x yah lauk lain dah tinggal turun tanah petik pucuk cemamak,pucuk gajus & pucuk kari dah cukup berselera mkn.
Resepi:
20 bj cili padi
2 bj lada besar
2 bj buah tomato
1 1/2 labu bwg besar
3 ulas bwg putih
Sedikit kunyit hidup
Sedikit halia
Semuanya bhn diatas blend sekali
Udg disiang buang kulit,garam kunyitkan & digoreng seketika.
Petai dlm 4/5 papan
Belacan kira2 sebesar syiling 20sen
Air asam jawa
Garam
Gula.
Cara:
No comments:
Post a Comment