"ASSALAMUALAIKUM; Tuan-tuan,puan-puan,rakan-rakan sekelian boleh mendapatkan produk istimewa CNI di mana-mana cawangan dan stokis CNI di seluruh Malaysia dengan menggunakan nombor keahlian ini 1436554 atau HUBUNGI : 013-8546275. Terima Kasih."

Friday, March 29, 2024

Pengat Pisang




BAHAN-BAHAN

2 biji pisang nangka saiz besar
1/2 keping gula melaka Terengganu (saiz besar)
1 helai daun pandan
1/2 sb gula pasir
1/2 sk garam
2 cawan air
1/2 cawan santan pekat (santan kotak)

CARA-CARANYA
1. Pisang dipotong kecil, masukkan ke dalam periuk, jerang bersama air, gula melaka, gula dan garam. Letakkan juga daun pandan.

2. Apabila telah mendidih dan pisang telah masak, masukkan santan dan biarkan seketika.

3. Kemudian angkat dan hidangkan ketika masih panas.
Selamat mencuba

*Let's try 🥰*

No comments: